Jellerød Have Grundejerforening

Referat af generalforsamling Tirsdag d. 27 marts 2007 kl. 18.30 i Rådhuskælderen
Fredensborg Rådhus, Egevangen 3B, 2980 Kokkedal

Dagsorden i henhold til vedtægterne.

  1. Valg af dirigent

  2. Bestyrelsens beretning om foreningens virksomhed i det forløbne år v./ formand Danielle Angelo

  3. Allan Tanghøj orienterer om status på undersøgelse af dræn-forhold.

  4. Marianne Munch (Kommunikationsudvalget) fremlægger idé fly hjemmeside i bestyrelsens regi

  5. Resultatopgørelse og balance v./Hanne Andreassen

  6. Forslag fra bestyrelsen:

  7. Mandat til adgang og afhjælpning af vandproblemer på parcellerne i Jellerød Have
    a.
    b.
    c.
     

  8. Forslag fra medlemmer:
    1. Fra Martin og Ditte Holst nr.83 om opsætning af skilte med forbud mod hundeluftning på den lille legeplads ved den snoede midtersti.
     

  9. Forelæggelse af budget v./ Hanne Andreassen

  10. Fastsættelse af kontingent

  11. Valg af medlemmer til bestyrelsen
    På valg er: Danielle Angelo og Peter Sund.
    Peter Sund ønsker ikke genvalg.

  12. Valg af to suppleanter

  13. Valg af to revisorer + en rev. suppleant

  14. Evt:
    a. Forslag til diskussion fra nr.102 om gener med for høje træer i J.H. og om fællesarealets tilstand.
    b. Hanne Andreassen skifter titel fra regnskabsfører til kasserer, da hun agter at stille op til bestyrelsen.

 

Formanden, Danielle Angelo (73), bød velkommen til generalforsamlingen, der desværre blev lidt forsinket på grund af IT-tekniske problemer

I alt var 52 husstande repræsenteret, og der var fuldmagter fra 12 husstande.

Stemmeberettigede:52

 1.     Valg af dirigent

Bestyrelsen foreslog Asger Lykkegaard (75), som takkede for valget og konstaterede, at generalforsamlingen var lovlig indkaldt.

2.     Formandens beretning  (Danielle Angelo nr. 73)

N.B.:  På grund af en teknisk IT-fejl kunne billederne ikke vises. Disse vil blive lagt på hjemmesiden snarest.
På hjemmesiden kan billederne i beretningen ses i større størrelse ved at dobbeltklikke på billederne.

Formandens beretning ved generalforsamlingen i Jellerød Have 27/3-2007:

I det forløbne år har bestyrelsen haft 11 møder, som går på omgang mellem medlemmerne.

Derudover holder bestyrelsen en årlig frokost ude, hvor vi siger velkommen til nye bestyrelsesmed­lemmer og farvel til de gamle. Dette betales af grundejerforeningen.

På sidste års generalforsamling blev der sat penge af til en undersøgelse, som drejede sig om rygter om en vejgennemføring gennem Jellerød Have (JH).  På et møde den 18. april 2006 på rådhuset med Stefan Weck, Teknisk Forvaltning, afkræftedes disse rygter. Vi bad om en skriftlig afkræftelse fra borgmester eller byrådets udvalgsperson, Niels Storgaard Simonsen. Fra ham fik vi brev, offentliggjort i Orientering juni 2006.

I april måned kom Karlebo Kommunes folk og TV-inspicerede hele vort kloaksystem. Jeg fik at vide at vore ledninger har det godt og at kommunen har fuldstændigt check på, hvor der næste gang skal re­pareres noget. Alt er elektronisk registreret.

I april have vi en diskussion med Banedanmark om beskæring/fældning af nogle af de høje træer på skrænten langs banen. Disse træer giver beboere på den vestlige side en del skygge, hvilket de er kede af og klagede derfor deres nød. Efter samtaler med Steffen Ebert, Banedanmark, lovede han at udtynde træerne men ikke at skære dem ned. Om denne udtynding faktisk fandt sted, har jeg ikke fulgt op på, men bestyrelsen hørte ikke mere fra beboerne. Når der bliver tid, vil vi dog gå tilbage til Steffen E. og spørge, hvorfor man ikke vil skære ned, da man på den måde kunne hjælpe folk til lidt aftensol.

I april og maj havde vi et par tilfælde af hærværk på fællesarealet, der var bl.a. sat ild til legehuset.

Man var kørt ned på området i bil med dybe spor til følge.  Det lykkedes at få et par af de unge i tale. De blev informeret om, at vi havde meldt det til politiet. Øjensynligt er budskabet blevet spredt mellem de unge i området, i hvert fald havde vi ikke de store problemer derefter. Der vil altid være unge men­nesker som samles dernede, vi skal på en civil måde fortælle dem, at det rent faktisk er en privat have de sidder i, så vi ser gerne at de rydder op efter sig (mange ved rent faktisk ikke, at det er privat).  Efter i mange år at have haft meget uro omkring træet på den gamle basketbane – store grupper af drenge som hærgede træet og kørte på knallert på græsset (på et tids­punkt blev der stjålet en bil) – besluttede bestyrelsen at træet skulle fældes af hensyn til de omkring­boende som gennem længere tid havde klaget deres nød.  Beboernes henvendelser til drengene resulterede i ubehagelige svar i stil med: ”pas du bare på, vi ved godt hvor du bor”

Primo april var jeg på tur rundt på vore stier med gartneren, da der visse steder forekom bugtende fliser som man kunne snuble over. Sti 31-35 plus 99-103 blev udpeget til at stå først til omlægning, og her gjorde to ting sig gældende:

1.      Fliser lige ved indgangen på sti 31-35 sunket voldsomt omkring en regnvandsrist, der var fare for, at folk ville falde over det. Dette blev rettet op og udgiften her hviler på os alle i grundejerfor­eningen – ingen tvivl om det.

2.      Ved indgangen til sti 99-103 en regnvandsrist omkring hvilken fliserne var sunket flere cm. under ristens kant. Dette medførte at regnvand ikke kunne løbe ned i risten men samlede sig i en kæmpe sø ved udgangen af stien. Beboerne på stien skulle nærmest svømme ud og helt naturligt har de klaget deres nød til bestyrelsen. Risten skulle sænkes og fliser lægges om. Heller ikke tvivl om, at grundejerforeningen skal bære denne omkostning.

3.      I den anden ende af stien drejede det sig om rødder fra et stort akacietræ som havde fået fliserne til at løfte sig. Træet står tæt op af hegnet. Der blev rettet fliser op og rodskåret. Da bestyrelsen me­ner, at det ikke kan være de øvrige beboeres økonomiske ansvar, at en husejer vælger at lade et stort træ blive stående med skader til følge, har vi videresendt regningen for dette stykke arbejde til træets ejer. I Orientering er der tidligere blevet gjort opmærksom på, at folk selv undgælder, hvis deres træers rødder forvolder skader – se tekst fra Orientering okt. 2000

Vi skal i aften have en afstemning omkring dette problem (hvem betaler for rødders hærgen), især affødt af sagen i nr. 94 som alle beboere er blevet orienteret om via brev d. 19. januar 2007. Herom senere i denne beretning når vi kommer længere hen på året.

Et andet problem er rødder under asfalten fra vore vejtræer. Foreløbig er der rodskåret et sted, nemlig ved nr. 50, hvor en stor rod havde løftet asfalten og var på vej ind i haven.  Der resterer adskilligt flere (se oversigt) som vi har måttet vente med til dette års budget.  Som sagt ovenfor, er det naturligvis grundejerforeningen som står for denne udgift i modsætning til de private træers rødder. Hanne Andreassen har på budgettet sat penge af til, at vi kan gå i gang med at rodfræse de resterende træer 

Rødder fra vejtræer som skyder op i asfalten og ind i folks haver

Der er blevet gravet og rodfræset ved nr.50. her var en tyk rod fra et vejtræ på vej ind i haven

Der udover venter følgende rødder på at blive behandlet:
ud for nr.74 to steder hvoraf den ene er meget stor og skal tages først.
ud for nr.41  -  på vej ind i haven
ud for nr.56  (to stk)
ud for nr.53
ud for nr.79
ud for nr.93
ud for nr. 95
ud for nr.6

Prisen pr. rist ca.  kr.3.500 plus moms. Det fordyrer arbejdet, at der skal asfalteres bagefter. Desuden må vi indstille os på at det bliver evigt tilbagevendende. 

I maj måned have vi møde med Nordkysten for at se på vore riste i asfalten. Mange af dem er sunket så de ligefrem er blevet til huller med fare for at folk falder i dem. Enkelte riste er simpelthen tæret, så de ligger og vipper, en rist manglede riller så en barnefod kunne risikere at sidde fast. To er blevet repareret, resten venter til sommer, der skal være en vis temperatur. for at man kan arbejde m. asfalt. 

Den 21. maj havde vi vores første fællesdag – den betalte. Som sædvanlig en dejlig dag. 

Efter lange forhandlinger med postetaten om deres depoter på vor trailerplads lykkedes det os, efter til sidst at have fået kontakt til øverste chef, at få flyttet dem hen ved nedkørslen til JH. Grunden var, at vi ønskede at udvide pladsen så trailere ikke længere skal stå parkeret i området – de pynter ikke og desuden er der efterhånden en hel del af dem og bilerne skal jo have plads.  Meget store varevogne pynter heller ikke og må, ifølge vedtægter under Deklaration stk. 7., ej heller parkeres i JH.

 

Årets Sankt Hans aften forløb i strålende vejr, mange deltagere og et kæmpe bål. Der var sat grills op på fællesarealet, hvor folk kunne stege deres medbragte bøffer. Man sad ude under åben himmel til langt ud på aftenen. Om formiddagen fik Jens Rasted, John Bonne og Kaj Jacobsen væltet det store stativ som viste sig at være gennemråddent og livsfarligt.

Lige inden Sankt Hans ankom vore nye borde/bænkesæt lavet af Svend Dokkedal. 

 

De nye borde fik hurtigt indgraveret Jellerød Have i begge ender af Eric Bramsen. I den forbindelse vil bestyrelsen gerne takke både Jens Rasted, Gert Lusty, Eric Bramsen, Asger Lykkegaard  og John Bonne for altid at stå parat med deres hjælp. Tak Allan Tanghøj for hans viden og interesse for vores afvandingssystem.  Det er uvurderlig støtte for os. 

I august havde vi møde med DSB omkring cykleproblemerne langs Jellerødgårdsvej.  Længe havde det lignet Nørreport station med henslængte cykler og cyklevrag. Vi gjorde DSB opmærksom på, at hvis ikke de gjorde noget ved rodet og kultiverede rabatten ville vi fjerne deres stativer, som faktisk står på vores fortov. Vi har efterlyst en skriftlig tilladelse men en sådan findes ikke hos DSB.  Der­efter blev der ryddet gevaldigt op. Vi har senere fulgt op på dette og der har siden da set meget bedre ud. I øvrigt meddelte DSB at man planlægger en overdækket cykleparkering i fredskoven mellem vejen og perronen.

I løbet af sommeren var der flere tilfælde af rod udenfor huse og stier. Adskillige steder lå der i lange perioder storskrald, byggeaffald, grusbunker etc.  Haveaffald blev sat ud allerede i begyndelsen af ugen, hvor der jo først er afhentning om fredagen. Der var beboere som klagede deres nød, de var kede af, hver dag at komme ud og se de samme bunker og samling af sække.  Vi gik rundt til alle huse i nærheden og gjorde opmærksom på, hvornår der må sættes skrald o.a. ud til afhentning. Det hjalp noget.  Alt skrald, det være sig fra haven eller storskrald, må først sættes ud til vejen aftenen/dagen før en afhentning.

Hunde

Efter at vi har været rundt med brev og poser til alle hundeejere er det blevet lidt bedre i JH. Der er stadig folk som ikke samler op efter deres hunde, men påmindelser og et læserbrev har hjulpet noget.

Vi satte først fire morsomme skilte op som straks blev fjernet af ukendte personer. Så lavede Svend Glahn fire store skilte som blev sat ned i cement, men dette til trods er to af dem fjernet og de resterende ser triste ud. Svend har lovet at friske dem op. Bestyrelsen vil gerne igen her i aften bede alle hundeejere om at samle op efter deres hunde og frem for alt ikke lufte dem på den lille legeplads – snoet midtersti.

Anne-Lise Marcussen havde fået den fine idé at der igen skulle være en legedag i JH, så d. 19. august løb den af stablen med stor succes. Vi havde vidunderligt vejr og mange børn og voksne medvirkede. Anne-Lise havde arrangeret skattejagt og stod for sanglegene sammen med Ragnhild Dissing; Bodil Høyer spillede på sin harmonika og sang til stor fornøjelse for alle. Om aftenen blev der tændt grill og vi kunne sidde ude til sent.  Vi takker alle de søde børn og alle medlemmer af legeudvalget. Vi agter at gøre dagen til en tradition som det ifølge Anni Kronik har været engang. 

I september havde Lizzi i samarbejde med gartneren fået sat styr på Sydskrænten. Den var blevet tilplantet og ryddet for brændenælder. Vi fik efter besværligheder standset trafikken ned gennem skrænten – en selvbestaltet trampesti. Vi brugte en § i lov om ”Mark og Vejfred”.  Stien er nu plantet til.

Gennem længere tid har vi i bestyrelsen haft vore drænrør oppe til diskussion, hvordan fungerer de? Bliver bebyggelsen afvandet som den bør? Er de meget gamle drænrør efterhånden stoppede af blade og andet skidt som vasker ned fra tagrenderne og forhindrer afløb. Allan Tanghøj har i flere år været bekymret og påtalt det, både da han selv var formand og overfor den siddende bestyrelse. I aften vil Allan i forlængelse af denne rapport fortælle om sine tanker om et evt. gennemsyn af tagafvandings systemet.

I løbet af året har der været afholdt adskillige Jelle-Kolle aftener med spisning, foredrag, rejse­be­skrivelser med billedfremvisning og udflugter. Det er usædvanlig hyggelige sammenkomster og nogle damer har trukket et stort læs med madlavning, men selv om man ikke overkommer at kok­kerere, er det ønsket fra udvalget, at man vedbliver at melde sig til at deltage i Jelle Kolle -arrangementerne. 

Træfælderholdet med Asger Lykkegaard i spidsen har i løbet af året fået tyndet noget ud i de høje træer på fællesarealet. Asger har været på rundtur med vores gartner et par gange, der blev afmærket træer som burde fældes. Svend Glahn og Mogens Dalsgaard og Asger svinger motorsavene, Jens Rasted kører traktoren og andre gør sig nyttige med at slæbe etc. Det er en hyggelig dag, alle får træ med hjem til brændeovnen og der bliver samtidig ryddet op i området. Hen på foråret bliver afklippede grene og kvas samlet til Sankt Hans bål.

Loppemarkedet fandt sted på den snoede midtersti i dejligt vejr, der var rigtig mange boder og en fornøjelig dag blev det. 

I henhold til generalforsamlingsbeslutning d.22. marts 2006 blev det vedtaget, at Jellerød Haves hjemmeside skulle overgå i bestyrelsens regi, og et kommunikationsudvalg, hvori et bestyrelses­medlem skulle indgå som formand såvel som ansvarshavende redaktør. Hjemmesiden var tænkt både som hjemmeside for Jellerød Haves beboere og for Jellerød Haves bestyrelse.  Bestyrelsen har til brug for den del af hjemmesiden, som ikke vedrører alt det interne i JH, arbejdet på en mere ”udadvendt” hjemmeside, som indeholder det, som kommunikationsudvalget i et referat har kaldt:

”at tiltrække købere til Jellerød Have, der værdsætter miljøet her”.

Som I kan se af indkaldelsen, vil vi præsentere den del af hjemmesiden, som bestyrelsen står for, og det vil Marianne Munch (39) gøre lidt senere.

I oktober havde vi årets sidste fællesdag – den frivillige – som blev holdt i strålende vejr. Efter godt udført arbejde blev der serveret vin, mens bordene blev dækket og grillen tændt. Vi indviede vores nye bænkesæt.  I den ualmindelig lune aften kunne vi sidde ude i det fri i flere timer og spise og drikke. En gruppe af søde damer havde forberedt salat, kartofler etc. som tilbehør til hamburgers fra grillen. Anne-Lise havde medbragt sangbøger – alt i alt en perfekt fællesdag. 

I oktober begyndte vores prøvelser. En opringning fra Roger Svanberg i nr. 88 om en trærod som stak op i nedløbsrøret fra tagrenden mod stien lige overfor bagsiden af nr. 94. Det skulle vise sig at blive til en maratonsag om et stort træs ødelæggende rødder i vort afvandingssystem.  Da sagen efter­hånden voksede og gik i hårdknude blev alle beboere orienteret. Kronologisk er der sket følgende fra oktober 2006 til i dag:

Først troede vi det var en mindre sag, vi skulle blot fjerne/hive den rod fra nedløbsrøret og så forbinde røret til afvandingssystemet igen. Det viste sig dog hurtigt, at det drejede sig om en kæmpe rod med udløbere. En af udløberne var den der stak op i afløbet ved Roger Svan­bergs nedløbsrør ud mod stien. Vor gartner blev tilkaldt og konstaterede, at det drejede sig om en rod fra en vandgran. På genbogrunden (nr. 94) står en ca.15 m høj vandgran, hvis rødder havde til­stoppet afvand­ingsrørene og der skulle graves så dybt, så Nordkysten blev tilkaldt.

De fik blottet rørene og forsøgt en gennemspuling plus en rodfræsning. Det skulle vise sig, at der var så massivt tilstoppet af rødder, at man ikke kunne komme igennem, men måtte stoppe lige i skel mellem sti og nr. 94. Vi bad nr. 94 om at måtte midlertidig fjerne hegnet ned og gå ind i haven med grave­maskine for at undersøge rørene for rødder og eventuelt udbedre skaderne og retablere afvandingssysemet. Det nægtede ejeren, da han ikke ville anerkende, at der skulle eksistere nogen form for vandafled­ning gennem hans have, endsige under hegnet. I et brev fra nr. 94 til bestyrelsen får vi at vide, at der for fem år siden er rodfræset i stien:  ”…således at alle skadelige rødder er døde”.  Rodskæringen for 5 år siden må i så fald have været ganske over­fladisk. Det viser sig nemlig i dag, at vi finder rødder 25cm tykke i en dybde af 60-70cm.

For at få adgang til haven og for at få lov til at fjerne hegnet, udarbejdede bestyrelsen en form for kontrakt, hvori der stod, at hvis vi fik adgang til haven og til at grave, ville vi til gengæld sørge for en genetablering af haven. Dette blev afslået.  Nordkysten forlangte dokumentation for, at rørene skulle være tinglyst før de ville gå videre med arbejdet. Der blev fremskaffet deklara­tioner og ting­lysninger tilbage fra 1960-63 som viser at rørene er tinglyst, hvilket faktisk rent teoretisk giver os lov til at gå ind og grave. Bestyrelsen har foranlediget, at landinspektør Lars Gottlieb indmåler afvandings-/brøndlinier i forhold til træet og udgravningen i stien. Ligeledes vil brønden i det grønne område nord for nr. 98 blive indmålt, for at bekræfte, at den lige linie mellem hullet og brønden går nogenlunde under træet.  Dette vil blive yderligere dokumenteret v.h.a. diagrammer.  Herefter vil kommunen vandekspert samt JH’s advokat iværksætte de nødvendige tiltag for at komme videre i sagen.

For beboerne i nr. 87 til 92 har det været utåleligt, idet stien nu har ligget opgravet i et halvt år med en smal gangbro som passage. Haven hos naboen i nr. 93 er blevet gravet igennem, for at vi ad den vej kunne finde frem til hvor vandet kommer fra. 


Der sidder sikkert nogen som har spørgsmål til dette punkt, så efter denne beretning vil der blive lejlighed til en spørgerunde.

Søndag d.18. februar blev der afholdt fastelavn – denne gang på den snoede midtersti.  I det dejlige vejr var rigtig mange var mødt op i fantasifulde udklædninger.  Der blev slået katten af tønden og serveret kakao og boller. 

Hussalg efter generalforsamlingen 22. marts 2006
 

2006 Sælger Dato Køber
111 Nana Svane Lund 2006-04-23 Louise Fur/Jeppe Høier
2006  -  2007      
 65 Pauli Johanneson 2006-06-01 Anders Esper Larsen/ Mette Byriel
102 Gitte Bergø 2006-06-07 Simon Vaala/Trine Aaen
 61 Henrik Hvass 2006-06-01 Liselotte Huusmann Nielsen
15 Kvisgaard/J.Lund 2006-06-01 John /Gurli Gart
2007      
33 Bjarne Sander 2007-01-15 Grethe Aagreen
6 Christian Holst ikke solgt Til salg
80  Morten Iversen ikke solgt Til salg
85 Jesper Jersie Petersen Flyttet til udlandet Huset skal lejes ud

Udvalg

Bestyrelsen har besluttet at komprimere de forholdsvis mange udvalg.

Indtil den nye bestyrelse er trådt i kraft, ser det ud som følger:

Festudvalg/Legedagsudvalg til:  Aktivitetsudvalg

Lizzi Worm 101, Ragnhild Dissing 118, Anne-Lise Marcussen 75, Hanne Andreassen 105, Danielle Angelo 73

Fællesdagsudvalg, Beplantningsudvalg, Stiudvalg til: Det Grønne Udvalg

Peter Sund 123, Lizzi Worm 101, Danielle Angelo 73

Legepladsudvalg nedlægges.

Kommunikationsudvalg: foreslås til: Hjemmesideudvalg

Marianne Munch 39, Erik Ankerstjerne 11, Elkana og Anni Kronik 122, Søren Lauritzen 50, Martin Holst 83, John Bonne 24, Danielle Angelo73

Bladudvalg: Danielle Angelo, Morten Quist Fog 46, Elkana Kronik 122

Der er planer om at lave et elektronisk ORIENTERING i samarbejde med ejendomsmægler firmaet Place2Live.dk  På grund af en voldsom arbejdsbyrde for en decimeret bestyrelse, har vi endnu ikke haft tid til at få et blad på gaden. Arbejdet går i gang, når vi får normale tilstande. Vi skulle så få et blad kvit og frit mod at mægleren får en halv side i bladet til annonce. Det er faktisk som det har været det forgangne år, hvor Estate mæglerne Juul & Juhl har haft en halv sides annonce. Elkana har haft et stort arbejde med at sætte bladet så smukt op, vi håber han vil blive ved at stå til rådighed med hjælp og råd og for så vidt ved vi jo ikke med garanti, om samarbejdet med Place2Live kommer til at fungere tilfredsstillende, men selv om det gør, kan vi godt bruge Elkanas hjælp. Lykkes samarbejdet med Place2Live sparer vi et forholdsvis stort beløb om året.

Jelle Kolle udvalg
Asger Lykkegaard 75, Rie Henningsen 56, Hanne Fehrmann 92.

Træfælderudvalg

Udvalget består af Asger Lykkegaard, men der findes en hel række tilmeldte personer.

Antal af medlemmer i udvalgene er pænt, og vi har haft henvendelser fra beboere som er villige til at melde sig, måske ser vi i aften flere melde sig.  Udvalgene har afholdt mange arrangementer f.eks. fællesdage, legedag, Sankt Hans, loppetorv, fastelavn, træfælderdage.

Bestyrelsen siger tak til alle der hjælper til i udvalg og til dem vi kan trække på, når det gælder.

Tak fra bestyrelsen – til Anne-Lise Marcussen som måtte hoppe af vognen i farten, om man så må sige, p.g.a. sygdom, men som inden da havde lagt et stort arbejde i bestyrelsen – ikke mindst i forbindelse med hjemmesiden og store legedag – idéen til legedag kom faktisk fra Anne-Lise.

En stor tak til Peter Sund som desværre forlader bestyrelsen p.g.a. manglende tid. Peter har været en støtte i flere sager med sin juridiske viden.  Bestyrelsen kommer til at savne Peter på møderne, hvor han mange gange har skåret igennem og sat tingene på plads.

Tak til dirigent Asger Lykkegaard nr. 75 og referent Sidsel Øiestad nr. 89.

Tak til Lizzi Worm som bestandig er på pletten, når vi har brug for hjælp og som frem for alt og helt uvurderligt: følger op på sagerne.
Tak til regnskabsfører Hanne Andreassen som i aften skifter titel til kasserer, da hun stiller op til bestyrelsen.

Tak til Ragnhild Dissing som sørgede for fodboldmål og klatrestativer og alt hvad der havde med Store Legedag at gøre og som tilmed ofte bager kage til fællesdagene.

Tak til Anni Kronik som uopfordret planter, fejer og vander ved trappen.

Tak til alle I der mødte op i aften, og på den måde viste interesse for Jellerød Haves situation, som den ser ud her i beg. af 2007.

Danielle Angelo
Formand for Jellerød Have Grundejerforenings bestyrelse 

Hermed sluttede formandens beretning for året 2006.

Ved forespørgsel fra dirigenten, om der var kommentarer til formandens beretning, kom der følgende kommentarer / diskussion:

 P. Langkilde (116) spurgte om Lokalplanen og dens overholdelse, samt registrering af ulovlige tiltag/ bygninger, og mente at tingene burde sættes på plads., hvortil Danielle Angelo (73) svarede, at der er allerede rigtig mange ulovligheder, som bestyrelsen er meget efter.  Der er dog ikke hjælp fra kommunen.  Til dette bemærkede Anne Salzwedel (68), at ikke-lovlige skure sættes op efter devisen:  Når de andre kan, kan vi også!  Der var dog bred enighed om, at bestyrelsen skal håndhæve lokalplanen i Jellerød Have.

 Diskussionen drejede sig herefter ind på afvandingsproblemer, høje træ i nr. 94 og lokalplanen.

Langkilde (116) mente, at høje træer dræner vandet væk fra området. Asger Lykkegaard fremhævede Lokalplanens servitutter, hvor der bl.a. står:  ” Der må ikke på parcellerne findes beplantninger, der ved skygge eller uhæmmet vækst kan blive til væsentlig ulempe for naboerne.”  Hertil forklarede Danielle Angelo kort omkring sagen med det høje træ i nr. 94, hvor Nordkysten ikke kunne spule igennem på grund af rødder i rørene og hvor rørene derfor skal blotlægges.  P. Langkilde (116) spurgte, hvor meget der hvert år i regnskabet hensættes til kloakrensning.  Marianne Munch (Nr.39) forklarede, at kloakrensning er kommunens omkostning, hvorimod drænrør og øvrig afvanding er grundejerforeningens ansvar og udgift. Anne Saltzwedel (68) spurgte, om der er mulighed for en beboer ikke at rette sig efter lokalplanens regler, samt hvem betaler?  Danielle (73) oplyste, at i det konkrete tilfælde nr. 94 skal vi først have besked fra landmåler, dernæst en dommerkendelse. Vi kan efterfølgende kræve vores udlæg retur fra ejeren af træet med de skadevoldende rødder. Jens Rasted (34): Overtrædelse af lokalplanen drøftes med bestyrelse – lovændring ved salg af ejendomme i JH, hvor sælger & køber skal betale de omkostninger, der skal bringe huset i overensstemmelse med lokalplanen.  Der er meget, der er i strid med lokalplanen, der ikke levner nogen tvivl om bestem­melserne!  Skal der en vedtægtsændring til?  Asger Lykkegaard (75) svarede, at der skulle en vejledende afstemning til – se næste afsnit.  Per Grønberg (20): Tror ikke, at JH love giver mulighed for dette og det koster mange penge.

Helle Engelhardt (120) ville gerne have forklaret, hvordan hele området kunne betegnes som én matrikel (1A), hvilket der blev svaret på. Anne Saltzwedel (68): kunne ikke forstå, at der ikke bliver bygget ifølge lovgivningen, som alle jo har læst! – der er f.eks. forskellige typer lovlige til­bygninger.   Danielle Angelo (73) kommenterede, at der er rigtig mange ulovlige skure og hegn, hvilket Anne (68) mente måtte være en fejl fra kommunens side.  Danielle (73) fastslog, at kommunen ikke går ind i sagerne. Der blev efterfølgende en livlig diskussion.  Peter Sund (123) informerede, at der skal en vedtægts­ændring til.  Lokalplanen er vedtaget af Karlebo byråd, og er retvisende - kommunen støtter hvis de vil, vi / Jellerød Have, gør ikke noget, vi ikke har ret til.  Flere deltagere støttede Jens Rasteds forslag om at bestyrelsen undersøger, om der kan ske en tinglysning af, at køber forpligtes til lovliggørelse af eventuelle ulovlige bygninger, hegn osv. ved salg.  Peter Sund (123) mente dette ville kræve servituttinglysning.

Afvandingssystemet blev taget op: man ville vide, om det nu var i orden, efter COWIs eftersyn i 1998.  Marianne Munch (39) kommenterede som følger:

1. Kloaksystemet: Kloaksystemet og de store brønde er kommunens, som også betaler/er ansvarlig for vedligeholdelse/reparation –  er blevet gennemgået igen i år (efter planen) og er i orden.

2. Afvandingssystemet: Jellerød Have er ansvarlig for vedligeholdelse/retablering.

Dirigenten, Asger Lykkegaard (75), spurgte herefter, om der var flere spørgsmål, det var der ikke.  Derefter blev der stemt om følgende forslag  (som dirigenten oplyste formelt set hørte under dagsordenens pkt. ”Eventuelt”), og det blev vedtaget, at:
”Opfordring til bestyrelsen, om at undersøge de nærmere juridiske muligheder for vedtægtsændring i.f.m. hegn og tilbygninger osv., der strider mod lokalplanen.”

Nogle mente imidlertid, det var et dårligt forslag – teksten var for diffus og skulle være mere klar.  Allan Tanghøj (59) var ikke enig – der var tale om muligheder, ikke en løsning!  Helle Engelhardt (120) spurgte, om dirigenten på en generalforsamling kunne bestemme - hvortil dirigenten, Asger Lykkegaard (75) svarede bekræftende.  Afstemningen hører formelt set under Dagsordenens punkt ”Eventuelt” og er derfor en vejledende afstemning, som bestyrelsen ikke er bundet af.

3. Allan Tanghøj orienterer om status på undersøgelse af drænforhold

Allan indledte med at takke Marianne Munch (39) for hjælp i sagen og fremviste en overhead af tekniske tegninger vedrørende kloak- og afvandingssystemet i Jellerød Have.  Der blev forklaret, hvilke var kommunens systemer og hvilke, der var Jellerød Haves sys­temer, og hvorledes systemerne skal virke. Som opfølgning på Cowi’s rapport af 1998 vedrørende afvandingsproblematikken, foreslår Allan, at et udvalg får kortlagt afvandingssystemerne bl.a. med henblik på vedligeholdelse og eventuelle reparationer/retablering.

Foreløbig er undersøgelsen budgetteret til kr. 5.000,- – og op til små kr. 40.000,-.  Bestyrelsen bevilger midlerne efterhånden, som det er påkrævet.

Ulla Hanly (107) spurgte til ansvaret for kloak fra hus til sti -?   Marianne (39) orienterede om, at det fra hus til kloak inden for egen grund er eget ansvar, og følgelig derfor skal betales af husejer selv. 

Peter Langkilde (116) mente det var en god idé at oprette en konto, men understregede, at man selv hæfter for drænkontinuitet (dvs. at drænene virker).

Allan Tanghøj (59) fortalte, at Nordkysten ved undersøgelser spuler og undersøger med kamera, også i udløb fra tagrender, dette giver et godt billede af situationen, og hjælper til at man nemmere kan forhindre evt. større skader / beløb. 

Efterfølgende opstod der en mindre diskussion om definitionen/forskellen på afvandingsrør og faskiner.

Erik Ankerstjerne (11) spurgte, om der var mulighed for at lokalisere, hvor problemerne er – eller skal det hele inspiceres?  Allan Tanghøj (59) svarede, at det var lidt vanskeligt at sige foreløbigt, men vi starter med den ene linie i midten for at få et billede af situationen.  Der bliver ikke lavet noget ”på forskud”.  Marianne (39) kunne tilføje, at rapporten fra 1998 giver en beskrivelse af spulingen.  Man stikker en vandslange ned i drænrøret med roterende spulehoved og ser, hvor langt det kommer igennem. Når det stopper op, kan man trække slangen ud og måle, hvor langt et stykke af slangen, der kom ind i drænrøret og så grave ned, hvor slangen stoppede i drænet og retablere drænet. Såfremt det er nødvendigt, at en hel parcel skal graves op, vil det beløbe sig til ca. kr. 20.000,-, pr. parcel,  hvorimod en gennemspuling, der forløber fint, kun vil koste omkring kr. 2.500 for en sti. Begge priser er inkl. moms. Så vedligeholdelse sparer penge i det lange løb.

Asger Lykkegaard (75) spurgte, om der var afsluttende bemærkninger. 
Marianne (39) kommenterede, at området jo hænger sammen afvandingsmæssigt, derfor er det nødvendigt at foretage fremtidige undersøgelser/kortlægninger og vedligeholdelse af hele området!  Danielle tilføjede: Af samme grund kan man ikke, som nogen har foreslået, arbejde sig udenom en matrikel læs: føre afvandingsledninger udenom en parcel, jævnfør sagen i nr.94, da vandet således ikke kan komme bort fra den omtalte matrikel, hvilket på lang sigt vil underminere grunden. Man skal nødvendigvis ind på grunden og undersøge og sørge for at afvandingen fungerer. Bestyrelsen har iflg. kommunen lovgivningsmæssigt pligt til at matr.1A Jellerød Haves afvandingssystem fungerer

Efter pausen blev der sendt en seddel rundt, hvor man kunne notere om, og i så fald hvilke, afvand­ingsproblemer man evt. havde.

4. Marianne Munch (39) fremlægger idé til ny hjemmeside i bestyrelsens regi

Marianne (39) understregede, at den nye hjemmeside var Jellerød Haves ansigt udadtil, ganske enkelt - som et visitkort.  Ankerstjernes hjemmeside skal anvendes lokalt/internt i Jellerød Have.  Bestyrelsens (eksterne) hjemmeside skal være enkel, let at navigere i, kortfattet og indeholde oplysninger, formalia (f.eks. generalforsamling, vedtægter, bestyrelse, kontakt m.v.) og skal være en appetitvækker! Den dejlige nordsjællandske natur fremhæves, og der lægges et lille billedgalleri fra vores fællesareal og fællesaktiviteter.  Der skal også være nogle få links til Kraks kort, Rejseplanen, etc. samt et Cowi© luftfoto, som venligst er stillet til rådighed for os af Cowi. Hjemmesiden skal ”sætte Jellerød Have i forbindelse med lokalsamfundet”, f.eks. Nivå havn, handlesteder o.s.v. Der vil blive sendt besked rundt, når siden er færdig. 

5. Resultatopgørelse og balance v/ Hanne Andreassen

Resultatopgørelse og balance for 2006 blev fremlagt og gennemgået.  Der blev ikke gået i detaljer, dog peget på, og forklaret årsagen til, diverse afvigelser– såsom rørskader, afvandingsproblemer, diverse og renter, samt nyanskaffelser osv.  vi regner med at have afviklet asfaltlånet pr. sept. 2007.   den negative egenkapital er nedskrevet med årets overskud på ca. kr. 77.000 til ca. kr. 80.000.

Regnskabet blev godkendt.

6. Forslag fra bestyrelsen

Mandat til adgang og afhjælpning af vandproblemer på parcellerne i Jellerød Have:

3 forslag / formuleringer.

Som nævnt i begyndelsen af referatet, giver overholdelse – eller mangel på samme – store problemer i Jellerød Have.  Dette kan allerede ses tilbage til 2000 i ”Orientering” nr. 2 (forside og s. 2).

Det nuværende, akutte, problem er opstået som følge af det høje træ i nr. 94, der ikke alene generer naboer, men har ødelagt de omkringliggende afvandingsrør.  Peter Sund (123) fortalte kort om situationen, bl.a. at man ikke kan komme in i haven for at se på og undersøge omfanget af problemet, da dette bliver nægtet af husejer.  Forslaget er fremsat for i fremtiden at undgå og komme evt. lignende problemer i forkøbet – altså et præventivt tiltag!

Forslaget affødte en livlig diskussion – mange mente ikke, det burde være nødvendigt, men at man skulle tage det sag for sag.  Imidlertid blev der, bl.a. fra Peter Sund (123) og Danielle Angelos (73) side påpeget, at man kan komme i samme situation igen, og at man i fælles interesse og påbud fra kommunen skal sørge for vedligeholdelse af afvandingsrørene / ordentlig vandafledning.  Der var flere, der var for forslag nr. 1, som man mente var fornuftig og rimelig, men imod forslag 2. og 3., som de fandt for vidtræk­kende.    Allan Tanghøj (59) påpegede endnu en gang, at forslagene var beregnet til akutte situationer!  Nogle deltagere var betænkelige ved, at man sådan ’bare’ uhindret kunne tvinge sig adgang til andres haver/ejendom­me.   Allan Tanghøj (59) mente, det var problematisk – man er nødt til at lave én lov for alle, selv om det ikke burde være nødvendigt!  Peter Sund (123) tilføjede, at man ikke kun kan lave forslag til én grundejer – men kun til alle!  Allan Tanghøj (59) foreslog en tilføjelse eller ændring, Peter Sund (123) ville ikke stå i denne situation igen, sagen har foreløbig taget ca. 6 måneder og er langtfra afsluttet.  Både Langkilde (116) og Per (20) mente, man burde tage det sag for sag og kunne kun stemme for forslag nr. 1.  Rie (50) mente også, at forslag nr. 1 kunne være mere specifikt.

Asger Lykkegaard foreslog dernæst, at man formulerede en tilføjelse, som skulle indsættes i forslag 1.  Efter nogen diskussion, kom man frem til formuleringen:

”Det foreslås, at Grundejerforeningens bestyrelse i sidste ende og efter gentagne forsøg – mundtligt og skriftligt – på samarbejde med pågældende parcelejer, bliver bemyndiget til at iværksætte under­søgelse af eventuelle skader på afvandings- og rørledninger som ligger under den enkelte parcel og er tilgængelige – f.eks. via låge.”

Peter Sund (123) gjorde for en ordens skyld opmærksom på, at der ikke var tale om en vedtægts­ændring.

Forslaget blev vedtaget med 27 for og 16 imod.

Forslag 2. og 3. trækkes tilbage.

 7. Forslag fra medlemmer

Der kommet forslag fra Ditte og Martin Holst (83) om forbud mod hundeluftning på den lille legeplads p.g.a. manglende ”opsamling” fra hundeejere. 

Der var efterfølgende en kort diskussion, hvor bl.a. hundeskilte (med ”ikon”), håndhævning, udefra kommende hundeluftere osv. blev diskuteret.
Forslaget blev vedtaget med 20 stemmer for og 14 imod.

8. Forelæggelse af budget v./Hanne Andreassen

Nogle enkelte kommentarer var bl.a.: et overskud på kr. 2.200, samt afvigelser på veje, riste og brønde, hvor påtænkt retablering af 7 brønde/riste i 2007 vil beløbe sig til ca. kr. 30.000 samt hensættelse af i alt kr. 40.000 til forundersøgelse osv. af vandafløb.

Budgettet blev gennemgået og godkendt.

 9. Fastsættelse af kontingent

Efter nogen diskussion om man skulle hæve budgettet til at imødekomme vand/kloakproblemer, eventuelt for en kortere periode (f.eks. 2 år), blev der holdt afstemning om kontingentet skulle hæves med kr. 1.000,- pr. år de næste 2 år.

Forslaget blev nedstemt med 24 imod og 15 for.
Kontingentet forbliver hermed uændret på kr. 2.400 pr. år.

 10. Valg af medlemmer til bestyrelsen

Følgende blev valgt:

1 år:               Hanne Andreassen (105)
2 år:               Danielle Angelo (73) og Per Dam (119)

11. Valg af to suppleanter

1 år:               Marianne Munch (39)
2 år:               Hanne Fehrmann (92)

 12. Valg af to revisorer + en revisorsuppleant

Revisorer            Helle Engelhardt (120) og Søren Lauritzen (50)
Revisorsuppleant Ulla Hanly (107)

 13. Eventuelt

 13.a.  Forslag til diskussion fra nr. 102 (Simon A.Vaala/Trine Aaen Madsen) om gener med for høje træer i Jellerød Have og om fællesarealets tilstand.  Simon, som havde fremsat forslaget, var desværre forhindret i at komme, men emnet blev alligevel taget op og diskuteret.  Anne Saltzwedel (68) understregede vigtigheden af at tage hensyn til hinanden i en positiv ånd, Langkilde (116) fremhævede igen vigtigheden af træer/beplantningen for dræning/afvanding, men Lene Tjott (64) påpegede (jf. lokalplanen), at store skovtræer af hensyn til naboerne (skygge, løv osv.) ikke hører hjemme i en rækkehusbebyggelse.

 Der er blevet opsat et hegn ved fællesarealet op mod stien.  Kirsten Rasmussen (20) ville vide, hvad det skal bruges til, og hvor meget det har kostet.  Lizzi Worm (101) svarede, at det var for at forhindre trafik via selvbestaltet trampesti til Jellerød Haves private område, samt at folk læssede deres haveaffald af der. Hegnet har kostet kr. 20.000.  Der opstod herefter en diskussion pro og kontra hegn ved/om­kring fællesområdet, som mange mente dels var unødvendigt, dels for dyrt.  Til det svarede formanden, Danielle (73), at man fra bestyrelsens side har gjort/gør alt for at forhindre uretmæssig brug af fællesarealet, desværre uden held - det bliver misbrugt af andre end JH beboere til hundeluftning, affaldsplads og sågar hærværk.  Per Grønberg (20) mente pengene ville have været bedre brugt til vandafledningsproblemerne.  Der blev også spurgt, hvor meget der var afsat til dette næste år, svaret var intet specielt beløb.  Mange mente, at et hegn ikke ville hjælpe.

 Hermed erklærede dirigenten generalforsamlingen for afsluttet.

 Referent:  Sidsel I. Øiestad                                    Dirigent:  Asger Lykkegaard